Właściciele, Aneta i Maciej Krzyżańscy, z dumą zapraszają do odwiedzenia miejsca,
które łączy w sobie ich doświadczenie, marzenia i pasję.
Restauracja Culinaria już od ponad 17 lat cieszy się opinią ważnego miejsca na kulinarnej mapie Wielkopolski. Z uwagi na dogodne położenie, przy głównej trasie DK11, jest lokalem chętnie odwiedzanym przez osoby podróżujące biznesowo lub turystycznie.
Specjalnością Restauracji Culinaria są potrawy kuchni polskiej, umiejętnie połączone z elementami kuchni śródziemnomorskiej. Niewątpliwie dania takie jak kaczka pieczona w całości z jabłkami, grillowana polędwica na tarcie z warzywami czy krewetki w sosie z czarnych trufli wpisały się na stałe w klasyki tego miejsca a kolejne opinie odwiedzających nas gości potwierdzają naszą wysoką jakość przez te lata. Także pizza oparta o wszystkie produkty sprowadzane z Włoch poczynając od włoskiej mąki, przez pomidory, mozzarellę i na oliwie z oliwek skończywszy, wykorzystując oryginalne receptury, wpisuje się w śródziemnomorskie klimaty gdzie chętnie korzystamy z bogactw wszystkich tych składników.
Do dyspozycji gości są dwa wnętrza restauracyjne mieszczące odpowiednio 40 osób w przypadku małej sali oraz 80 osób w dużej Sali z rozległym barem, która dodatkowo dysponuje tarasem oraz małym ogrodem. W przypadku realizacji większych wydarzeń istnieje możliwość dostosowania tych przestrzeni na jeden wspólny użytek co pozwala gościć nawet 120 osób.
Restauracja Culinaria to królestwo dobrego smaku, przyjemnej atmosfery i wysokiej jakości dań, nad którą mistrzowską opiekę sprawują Aneta i Maciej Krzyżańscy. „Naszą markę zbudowaliśmy dzięki wieloletniemu doświadczeniu, które gromadziliśmy od roku 1997 tworząc firmę cateringową „Kuchmistrzostwo” oraz ciągłemu doskonaleniu swoich umiejętności kulinarnych. Restauracja Culinaria to efekt naszej pasji i zamiłowania do sztuki gotowania".